Fullt upp oj oj

Ne har haft fullt upp hela helgen, städa, julbaka ska packa, laga mat, gå på bio, rida, mocka, läxor.. Ja helt enkelt fullt upp.
Om en stund ska jag åka iväg och hälpa en tjej att klippa hennes häst ovh sen fort hem för att byta om och gå på bio. Älskling och jag ska se hobbit 2 :D. Men innan dess hämta in batterinerna till klippmaskinen och mocka och ta in hästarna. Mycket mycket men imorn kväll kanske uppdateringen blir något bättre!.
 

Snow, Snow and more Snow...

Nu har det återigen kommit in lite snö över fina Sverige och när jag tänker på att jag ska lämna både detta underbara land och mina fina underbara hästar om mindre än en vecka blir livet något tyngre. Men å andra sidan får jag se det positiva i det hela och det är att för första gången sedan jag var 4 år få fira jul med min älskade farmor.. Men lite sorgligt kommer det kännas när alla minnen väcks och allt ser ut som vanligt och min fina farfar inte är där. Men jag är säker på att han kommer vara där endå och se mig fira jul med de igen! Det skulle han aldrig vilja missa.


Elrep VS Ståltråd

JA, Hur viktikgt är det att ha el på sitt staket i hagen och vilken sorts tråd upplevs vara bäst?
Jag har ALLTID el på mina staket om jag har möjlighet då jg dels har en shettis som tycker om äventyr och dessutom är det inte långt till större bilväg. Jag tycker det är väldigt viktigt med välbyggda staket där elen går igenom för hästarnas och omgivningens säkerhet.
 
Tråd.. Vilken sort ska man välja? Vilken är mesta hållbar? Vilken skadar de sig minst på om de skulle fastna? Går elen bättre i vissa trådar?

Ja  ni ser ju att det inte är så enkelt som man kan tro. Jag brukar alltid ha den runda tråden med små ståltrådar invävda.
 
 
Det har kännts bäst för mig då jag blir lite rädd av ståltråd för trots att det leder ström bättre så är jag rädd att om de skulle fastna och inte förstår att de måste gå bakåt så går den ju inte av. Men å andra sidan är elrep mycket vassare att fastna i då den liksom är skrovlig medan ståltråden är slät.. Ja det är många olika saker man får höra och det är inte lätt att välja stängsel..
 
Vad tycker ni Elrep eller ståltråd?

Ny hjälm

Nu har jag äntligen pallrat mig iväg till hööks och köpt en ny hjälm. Jag var otroligt missnöjd med den gamla då den dels börjat knaka och jag trillat av Lotte med den några gånger så nu när jag rider unghäst på praktiken känns det ändå säkrare att ha en ny fräsch hjälm som skyddar om jag trillar av.

Det blev en Lami-Cell Transformer. Jag provade även en Lami-Cell Ventex men den var inte alls lika snygg och heller inte lika skön. Dessutom hade de märkt just den hjälmen jag provade fel så praktiskt nog fick jag den för 599kr istället för 799kr.
 

Hur mycket kan den lilla fjordhästen bära egentligen??

Jag läste precis på en blogg och även i facebook diskussionen som inlägget handlade om att det var många som tyckte att en fjording kunde lugnt klara 100 kg eller mer. Då blir jag mörkrädd måste jag ärligt talat säga.. ALDRIG skulle någon på över 80 kg få sitta på min lilla fjordkorsning, han är väldigt nätt i typen och bara för att det är fjoring i behöver han inte vara viktbärande. Visst han tål något mer än de andra ponnyerna av samma modell men inte mycket och med dessa 80 kg menar jag någon enstaka gång annars har jag en maxgräns på ca 70 kg. Sjölv väger jag 53 kg och är 160 cm så varför i helafriden skulle jag påfresta min ponnys rygg med 100 kg o.O. Nej det förstår jag inte! Läs inlägget Emelie skrivit på sin blogg så får ni ta del av den ganska intressanta men skrämmande diskussionen. Klicka HÄR för att komma till bloggen!